19.01.2014 :: Maastopyöräily talvella


Talvi_ajelua_FUN
Talvi ajelua FUN

Oletko kokeillut? Jos et niin miksei viimeistään nyt. Viime talvet ovat olleet loistavia talvipyöräilyyn, joko vähäisen lumen vuoksi tai niinä talvina kun lunta on tullut reilusti, on se kuitenkin tullut sopivasti melkein erissä ja polut ovat tamppaantuneet mitä vauhdikkaammaksi baanaksi. Talvella on myös paljon polkuja/reittejä, joita ei kesällä edes pysty ajamaan. Oikea vaatetus on yksi avaintekijä (hyvä linkki alla). Ei liikaa, ei liian vähän.

Aivan kevään tai aikaisen syksyn jääkelejä lukuun ottamatta nastarenkaat ei ole lainkaan pakolliset, itse asiassa parhaimpaan aikaan pärjää paremmin tavallisilla karkeilla kumeilla, jotka on leveät ja mielellään reilusti ilmatilaa, jotta voit tarvittaessa lisätä pitoa laskemalla rengaspaineita. Jos kuitenkin innostut ajamaan kelillä, kuin kelilla on nastarenkaat todella pitkäaikainen sijoitus.

Mikäli käytät lukkokenkiä, mutta et halua investoida talvikenkiin voi kylmemmillä keleillä treenauttaa itseään käyttämälläkin vaihteeksi hyviä avopolkimia lämpimien kenkien kanssa. Kypärä tarvitsee alleen tuulenpitävän kypärähupun tai vastaavan ja hyvä lisäkikka on laittaa vaikkapa vaahtomuovit tuuletusaukkoihin.

Moni suosii jäykkäperäisiä maastopyöriä talvella koska polut on tasaisempia, mutta me pyrimme etsimään haastavampia täysjoustolle sopia enska henkisiä pätkiä, juurikin niitä jotka kesällä eivät välttämättä ole ajettavissa.

Pirkanmaan talvi koeajosessioita järjestetään silloin tällöin lauantaisin, enemmänkin porukka ajo hengessä. Pysy kuulolla tai varaa oma koeajosi.

Paikkana useimmiten hyväksi havaittu Epilänharjun enska treenipätkä ja sen lähipolut. On siis ala ja/tai ylämäkeä, sekä tasaista, mikä kenenkin tyyliin sopii. Pääseet testaamaan 27.5 ja 29 Fiveä, sekä juttelemaan talvi ajon saloista, mikäli talvi ajaminen ei ole ennestään tuttua.

Auton saa Rahtimiehenkadulle voimalaitoksen portin kieppeille tai mieluiten ennen siltaa olevalle vanhan aseman alueelle.

Mutta voit siis toki myös sopia yksityisestä koeajosta Pirkanmaan alueella.


Pyydä 2014 hinnastot ja kauden tarjoukset, jolloin lähetät vain: "Fillari tarjoukset".

Email:mtbcentre@mtbcentre.fi
Tai soita 050 - 4333 163

Linkit


Kosti Koistisen kuvia
Kartta linkki
Rata
Kerrospukeutuminen


< Takaisin

 
 
 
 
 
Facebook

Orange   Yeti 

DVO Suspensions  Nicolai 

Evil  
Google+ | Nokia | 0504333163 | mtbcentre@mtbcentre.fi