25.04.2013 :: Orange Five 29 lisää kokemuksia


Orange_Five29
Orange Five29

Nyt on takana sulan maan lenkkejä ja kun lämpömittarikin on ollut plussan puolella niin jousitus toimii kuten pitää. Täytyy sanoa, että Orange on onnistunut luomaan todella erilaisen 29:in. Luulisi, että huiman loiva ohjauskulma ja pitkä akseliväli tekisivät pyörästä kankean, mutta päin vastoin. Kivikot, juurakot ja puun ylitykset, jotka 26:lla vaativat täydellisiä ajolinjoja ja reilua vauhtia, menevät 29:llä huomaamatta, samoin vastaavat tekniset ylämäet. Alamaessä pyörä tuntuukin olevan ihan omaa luokkaansa, joten eipä ihme, että 29 lisää roimasti suosiotaan trail ja enska pyörä kategoriassa, myös dh puolella on maailmalla kevään ekoissa kisoissa voitettu 29 traili pyörillä, joskin radat ovat olleet lähinnä enska pätkien kaltaisia, mutta kuitenkin.

Five 29:ssä uusi iskarin kiinnitys on mahdollistanut rungon keventämisen entisestään ja sen huomaa. 440g painavilla M530 trail polkimilla ja lähes 300g painavammalla (vs Fox Float) CCDB Air iskarilla, sekä pisimmällä mekaanisella Gravity Dropper Turbo säätötolpalla painoa on vain 13.5kg, mikä on isopyöräisten trailpyörien kastissa äärimmäisen kevyt. Tämä keveys yhdistettynä matalaan keskiöön ja 66,5 asteen ohjauskulmaan antaa dh pyörämäisen ajotuntuman, mutta ääri kevyessä paketissa.

Vertailuna 26 Five varustettuna vaikkapa todella isolla ilmatilavuudella varustetuilla Maxxis Ardent renkailla, (joka vastaa jo hyvinkin 650 "välikokoa") ja 160mm keulalla antaa hyvin vastaavan tuntuman ja siihen on taas vastaavasti saatavissa paremmin kiekkoja jne, mutta 29 valikoimakin kasvaa kokoajan.

Dirt Magazine testasi myös Five 29:iä ja jutun saat pyytämällä jos lehti ei ole käteen tarttunut.

Varsinainen tuotantoerä alkaa olla pian saatavilla ja todennäköisesti menee myös nopeasti, joten kannattaa olla ajoissa.

Pyydä 2013 tarjoukset, jolloin lähetät vain: "Fillari tarjoukset".

Email:mtbcentre@mtbcentre.fi
Tai soita 050 - 4333 163

Linkit


Orange Five 29 vimeo
Five 29


< Takaisin

 
 
 
 
 
Facebook

Orange   Yeti 

DVO Suspensions  Nicolai 

Evil  
Google+ | Nokia | 0504333163 | mtbcentre@mtbcentre.fi